ANA SİTEYE GİT
Kategori Seçiniz
Yeni Bir İşe Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli ?

YENİ BİR İŞE BAŞLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Yeni bir işe başlama heyecanı, yeni bir çalışma düzenine alışma telaşını beraberinde getirir. Özellikle yeni şirketteki görevleriniz, eski şirketinizden farklı değilse bu sizin için harika bir haber. Çünkü; yeni şirketinizi özümsemek çok daha kolay olacaktır. Siz artık belli bir yeteneğe sahip, bir takımda nasıl çalışacağını bilen ve olası zorluklara hazır birisiniz.

 

Yeni işe başlayanlar için tavsiyeler;

1.Her türlü işin niteliksel olarak yapılması gerekir, basit ve gereksiz görünse bile !

2.İlk işe başladığınız zamanlarda,  kıdemli meslektaşlarınız ve yöneticinizle tartışmayın, iyi dinleyin, iyi bir izlenim yaratın ve güvenlerini kazanın, saygıyı hak edin.

3.Bilmediğiniz şeyler olabilir bunları hızlı ve doğru öğrenmeye çalışın.

4.Soru sormaktan korkmayın. Tabi ki kastettiğim önemli sorular.

5. Her işe saldırmayın, çünkü iş yapıyormuş gibi görünmenin en iyi yolu gerçekten çalışmaktır. On işi yarım yamalak yapmaktansa bir işi dolu ve düzgün yapın…

6. İnisiyatif almaktan korkmayın, şirketin gelişmesine yardımcı olacak fikirler sunmaktan çekinmeyin.

7.İş gününün bitiminde işte kalmaktan korkmayın. Yöneticilerinize, sizin işinizi sevdiğinizi ve sıkı çalışma isteğinizi göstermeniz gerekir.

8.Bir işe yerleşmenin ötesinde, o şirketin kültürüne adapte olmalı ve çalışma ortamına ayak uydurmanız gerekir.

 

Eğer her şey karmaşıksa, nasıl bir kariyer inşa edilir ...

 

Kariyer planı yapmak bazı durumlarda dışarıdan gözüktüğü kadar kolay olmayabilir. Kariyer planı yaparken genel olarak;

 

 

  • Yeni doğum yapmış veya küçük çocuklu anneler,
  • Özel ihtiyaçları olan aile bireylerine sahip kişiler,
  • Sağlık sorunları olan kişiler,
  • İki işte çalışmak zorunda olan kişiler,
  • Eğitim ile iş hayatını birleştiren kişiler,​​​​​​  

Süreci yönetmekte zorlanmaktadırlar. Evet, bu şartlar altında kariyeriniz inşa etmek çok daha zor olacaktır, çünkü işe daha az zaman ayırmak zorunda kalacaksınız. Ancak, aşağıdaki durumlarda kariyer basamaklarını teker teker çıkabilirsiniz:

  • Boş oturmayın ve her dakikanızı verimli geçirmeye çalışın.
  • Zamanı iyi yöneten biri olun. Her şeyi önceden planlı yaparsanız, bir günde çok daha fazlasını yapabilirsiniz.
  • Meslektaşlarınızı ve yöneticinizi aile sorunlarınızla özel hayatınızla bunaltmayın. Bu sorunlarınız kimseyi ilgilendirmiyor inanın.
  • Aile" / "kişisel" ve "iş" arasında net bir çizgi çizin.
  • Zihinsel istikrarınızı koruyun ve herkese zor bir hayatınızın olduğunu göstermeyin.

 

Yeni işe başlayanların yaptığı hatalar;

1.Konuşmaktan korkmak: İster izin almak, ister bir düşüncenizi söylemek, isterseniz iletişim kurmak amacınız ne olursa olsun konuşmaktan çekinmeyin. Kendinize güvenin ve acemiliğinizin sizi kötü etkilemesine izin vermeyin.

2.Basit hatalar yapmak: Facebook, instagram gibi işle ilgili olmayan siteler için harcadığınız zamanın miktarını sınırlandırın. Bu gibi durumlar işe olan konsantrasyonunuzu bozacak ve basit hatalar yapmanızı kolaylaştıracaktır.

3.Uygun giyinmemek: Günlük kıyafetler ya da özel geceler de giyebileceğiniz giysiler iş yeriniz için uygun olmayacaktır. Her zaman kurum kültürünüze uygun olacak bir giyim tarzını benimseyin.

4.Ağ kurmamak: Özverili bir şekilde çalışmak, profesyonel başarınız için yaşamsaldır. Fakat profesyonel bağlantılar da sizin bir sonraki işiniz ya da terfi etmeniz için oldukça önemlidir. Kariyer hedefleriniz için sizin üstünüz olan amirlerinize sorular sormalısınız.

5.Ofiste dedikodu yapmak: Ağ kurmak bağlantılar oluşturmada doğru bir yoldur, buna rağmen dedikodu yapmak öyle değildir. Bunun yerine arkadaşlarınızın dert ortağı olun. Eğer biri sizin yanınıza dedikodu ya da şikayetle gelirse

katılmayın ve tarafsız olun.

 

6.İşe geç gelmek: Görünüm her şeydir. Ofiste çok çalışkan olabilirsiniz ya da eve iş götürebilirsiniz. Fakat işe sürekli geç kalırsanız tembel ya da sorumsuz olduğunuzun izlenimini vermeniz kaçınılmaz olacaktır.

7.Kendine çok güvenme: Sektördeki deneyimli kişiler ile yeni başlayanlar arasında sürekli bir çekişme vardır. Her iki durumda da kibirli davranmamalı ve şirketteki yerinizi bilmelisiniz.

Diğer Yazılar
EKİBİNİZLE GÜVEN ORTAMI NASIL OLUŞTURURSUNUZ?
  İyi bir lider, çalışanlarına güven duymanın ne kadar değerli ve önemli olduğunu bilir. Bu doğrultu da kendisine duyulan güven de bir lider için değerli ve önemlidir. Güvenilir liderlerin; daha üretken, daha mutlu, şirkete daha sadık ve daha iyi bir performans gösteren bir ekibi old [...]
Devamını Oku...
TUTUM MU DAVRANIŞ MI?
Kurum kültürü, genel manasıyla bir kuruma özgü davranışları, inançları ve alışkanlıkları kapsayan, o kurumun çalışanları tarafından paylaşılan, onların davranışlarını düzenleyen davranışlardır diyebiliriz. Yada ortak hafızadan doğan kolektif tutumlardır denilebilir. Buradan yola [...]
Devamını Oku...
YENİ NESİL İK
GELECEK TÜRKİYE’DE İNSAN KAYNAKLARI Dijital teknolojiler ekonomisinin her bir noktasına damga vuruyor. İnsan kaynakları departmanları da bu değişimden payını alıyor. İK’cılar, yapay zekadan robota yeni teknolojilerle Z kuşağına hazırlanıyor.              [...]
Devamını Oku...